Αναλύσεις-Συμφωνίες

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Απίστευτο: Ένας Ορθόδοξος ιερέας δημιούργησε πανικό στο Κοσσυφοπέδιο και Σερβία!
Αύγουστος 4, 2018. 15:03

Όλα ξεκίνησαν από μια δημόσια δήλωση του Ορθόδοξου ιερέα Σάββα Γιάνιτς, που πριν από λίγες ημέρες είπε ότι «στη Βόρεια Μιτρόβιτσα οι Σέρβοι θα διακηρύξουν την αυτονομία τους στις 5 Αυγούστου και για αυτό ενδέχεται να υπάρξει βία».Η δήλωση αυτή έθεσε σε συναγερμό όλα τα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυρίζεται ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος.


Από ό, τι φαίνεται η δήλωση αυτή του Σάββα Γιάνιτς κατέστρεψε τα σχέδια αυτού του ("σκοτεινού", γράφει το δημοσίευμα) σεναρίου, καθώς τα θεσμικά όργανα ασφαλείας αντέδρασαν αμέσως.


Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου τέθηκε σε συναγερμό και η KFOR απέστειλε στρατεύματα και στρατιωτικά οχήματα στη βόρεια Μιτρόβιτσα.


Επιπρόσθετα, σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έχει καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας και μετά από τη συνάντηση με τον Τζούριτς αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει τον ιερέα Γιάνιτς ως ψεύτη, γιατί δεν υπήρχε ένα τέτοιο σενάριο.


Πιθανόν να έχει δίκιο ο Βούτσιτς, (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα), ωστόσο έπειτα από την προειδοποίηση του Ορθόδοξου ιερέα ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

(Στοιχεία από albeu.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr