Οι Αλβανοί από την Κοιλάδα του Πρέσεβο ζητούν υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες



Αύγουστος 15, 2018. 21:07


Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των Αλβανών από τους δήμους της νότιας Σερβίας- Κοιλάδας του Πρέσεβο- του Μπουγιάνοβατς και του Πρέσεβο συζήτησαν σήμερα ξεχωριστά με εκπροσώπους της αμερικανικής πρεσβείας για την φτώχια που κυριαρχεί στο αλβανικό στοιχείο που ζει στην περιοχή.
Τόνισαν ότι κατά το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα είναι απαραίτητο να συζητηθούν τα προβλήματά τους.



Ο δεύτερος γραμματέας της αμερικανικής πρεσβείας συζήτησε με τον δήμαρχο του Μπουγιάνοβατς, Σαΐπ Καμπέρι και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (DPA), Ραγκμί Μουσταφά.


Ο Καμπέρι δήλωσε ότι ένα από τα θέματα της συνάντησης ήταν η στασιμότητα στην ένταξη των Αλβανών στους κρατικούς θεσμούς και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τρέχουσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Σερβίας στην επίλυση των προβλημάτων στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες.


«Η κυβέρνηση του Βελιγραδίου αποδείχθηκε και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει τους Αλβανούς στην περιοχή αυτή ως ανεπιθύμητους», δήλωσε ο Καμπέρι.


Πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να δεχθούν το καθεστώς του πολίτη δεύτερης κατηγορίας στη Σερβία και ως εκ τούτου αναμένουν ότι τα προβλήματά τους θα αντιμετωπισθούν κατά τη διάρκεια του διαλόγου των Βρυξελλών.


Ο Μουσταφά είπε ότι χρειάζεται επείγουσα λύση όσον αφορά τις διακρίσεις κατά των Αλβανών στην Κοιλάδα προς όλα τα επίπεδα της οικονομικής και οικονομικής ζωής.


(Στοιχεία από lider.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr