Τραγούδι για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου εξοργίζει τους Σέρβους



Φεβρουάριος 17, 2019, 16:53

Αλβανός τραγουδιστής (τενόρος) κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τραγούδι για την 11η επέτειο της αυτό-ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο αποθεώνεται ο ‘στρατός του Κοσόβου, εξοργίζοντας τους Σέρβους,όπως γράφει η σερβική Τέλεγκραφ.


Ο τραγουδιστής Ράμε  Λαχάι αναφέρει ότι αυτό το ποίημα είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Στο βίντεο έχει σκηνές από τον «στρατό του Κοσσυφοπεδίου» σε πλήρη εξάρτηση να ανεβαίνουν στο χιονισμένο Πανίνι και στη συνέχεια στην κορυφή του, υψώνουν τη σημαία του λεγόμενου κράτους του Κοσσυφοπεδίου, γράφει το δημοσίευμα.


Ο Λαχάι στο Facebook έγραψε: «αυτές τις δύσκολες στιγμές που μιλάμε για αλλαγή των συνόρων, όταν τόσοι και τόσοι νέοι εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο, θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας. Μαζί με τις KFS (Ειδικές Δυνάμεις Κοσόβου) σηκώνουμε τη σημαία και ομόφωνα λέμε:  Μην αγγίζετε τα σύνορά μας».


Στο βίντεο εμφανίζεται ο Αλβανός τραγουδιστής να αποθέτει λουλούδια στον τάφο του Ιμπραήμ Ρουγκόβα, του Αλβανού αυτονομιστή, διανοούμενου και πολιτικού, που υπήρξε ο πρώτο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου και της αυτοαποκαλούμενης ‘Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου’.


Επίσης στο βίντεο παρουσιάζεται για μια στιγμή η Αγνή Γκόντζα Βογιατζή (στο κείμενο «Agnes Gondža Bojadži»), γνωστή ως Μητέρα Τερέζα.

 Παρακολουθώντας το βίντεο δίνεται η εντύπωση ότι ο τραγουδιστής δοξάζει τον  ‘στρατό του Κοσσυφοπεδίου’ και τους Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Το βίντεο:





Στις 17 Φεβρουαρίου 2008 η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της αυτόνομης επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων από τη Δημοκρατία της Σερβίας, δημιουργώντας έτσι τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. 

Στην έκτακτη εορταστική συνεδρίαση του κοινοβουλίου και οι 109 αντιπρόσωποι ψήφισαν για τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. 

Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία χαρακτήρισε ως παράνομη και άκυρη την πράξη των προσωρινών αρχών της Πρίστινα και στη συνέχει συγκάλεσε συνεδρίαση του Σερβικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, γράφει η Τέλεγκραφ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr