Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατέγραψε επίσημα τη Βόρεια ΜακεδονίαΜάρτιος 10, 2019. 19:02

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καταγράψει επισήμως τη γειτονική χώρα με τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων από το Στρασβούργο, την έδρα του παλαιότερου πανευρωπαϊκού οργανισμού, του Συμβουλίου της Ευρώπης, η πρώην FYROM  παρουσιάζεται τώρα ως Βόρεια Μακεδονία, στον αλφαβητικό κατάλογο σύμφωνα με τη σειρά του αγγλικού αλφαβήτου.


Ως κράτος μέλος,  η Βόρεια Μακεδονία/ North Macedonia,  βρίσκεται τώρα μεταξύ της Ολλανδίας/ Netherlands και της Νορβηγίας/ Norway.


Έτσι, η σημαία των Σκοπίων βρίσκεται μπροστά από το Ευρωπαϊκό  Παλάτι στο Στρασβούργο, ανάμεσα στις σημαίες της Ολλανδίας και της Νορβηγίας.


Η αλλαγή του ονόματος έγινε επίσης στη σελίδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η αντιπροσωπεία της Συνέλευσης εκπροσωπείται ως αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.


Αλλά, στον χάρτη στον οποίο βρίσκονται τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι πρωτεύουσες τους δεν άλλαξε ακόμα το όνομα και σε αυτόν η χώρα παρουσιάζεται ως FYROM.


Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 9 Νοεμβρίου 1995, σημειώνει η Lapsi.al.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr