Η Ρωσία βλέπει δυσκολίες στην πρόταση της Τουρκίας για ταξίδια χωρίς διαβατήρια



Μάρτιος 28, 2019. 15:22

Η διαδικασία της εισόδου των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία χωρίς διαβατήρια μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη.



Τη γνώμη αυτή συμμερίζεται και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, όπως αναφέρει το Tass.


Η σχετική πρόταση έγινε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, η εφαρμογή αυτής της ιδέας είναι δύσκολη λόγω των νομικών πτυχών που συνδέονται με τη χρήση των εσωτερικών δελτίων ταυτότητας στο εξωτερικό.


Στις 25 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου Ρώσων τουριστών χωρίς διαβατήρια. 

Πρόσθεσε ότι από τις 28 Μαρτίου, μια εις βάθος συζήτηση για θέμα αυτό θα ξεκινήσει κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία.


Η Τουρκία θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα των Ρώσων τουριστών. Το 2018 οι Ρώσοι τουρίστες που έφθασαν στην Αττάλεια έσπασαν ρεκόρ. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, περίπου 4,9 εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στην πόλη-θέρετρο, από τους οποίους το 40,9 τοις εκατό ήταν Ρώσοι.


lenta.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr