Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αλβανία: Η διαφθορά καλά κρατεί…Μάρτιος 14, 2019. 12:56

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε σήμερα έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για όλες τις χώρες του κόσμου και σε αυτές περιλαμβάνεται η Αλβανία, γράφει το αλβανικό politiko.


Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της αλβανικής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώ λίγα πράγματα έχουν γίνει σχετικά με το νόμο περί κυρώσεων εναντίον ανώτερων υπαλλήλων.


«Ο νόμος προβλέπει ποινικές κυρώσεις για διαφθορά στους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά το νόμο, και αξιωματούχοι συχνά εμπλέκονται σε πρακτικές διαφθοράς μένουν ατιμώρητοι.


Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης. Ο νόμος απαγορεύει σε άτομα με ποινικό μητρώο να υπηρετούν ως δήμαρχοι, βουλευτές ή σε κυβερνητικές κρατικές θέσεις», αναφέρει η  έκθεση.


Σημειώνεται ακόμη ότι έχει γίνει πρόοδος στη διερεύνηση της διαφθοράς σε χαμηλά κλιμάκια, αλλά σε περιπτώσεις ανώτερων αξιωματούχων οι εισαγγελείς αποσύρονται λόγω φόβου για εκδίκηση και έλλειψης μέτρων για την  προστασία τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr