Νέες προτάσεις από τις ΗΠΑ στην Τουρκία



Σεπτέμβριος 24, 2019. 15:07


Οι ΗΠΑ αναμένεται να προβούν σε μια νέα προσφορά στην Τουρκία για τα F-35 και την οικονομία. Οι δασμοί στο αλουμίνιο και τον χάλυβα αναμένεται να μειωθούν. Οι προτάσεις διαβιβάστηκαν προφορικά από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Προς εξομάλυνση των σχέσεων;



Μετά την αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας s-400, ήρθε η κρίση για την αγορά των F-35, τώρα οι ΗΠΑ μετά από τις τεταμένες σχέσεις προετοιμάζουν μια εποικοδομητική  φάση στις σχέσεις με την Τουρκία.


Ξεκινώντας για την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών στα 100 δις δολάρια, οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν μια «συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών» και αναμένεται να παρουσιάσουν ένα  πακέτο μέτρων στην Τουρκία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται η δέσμη μέτρων «συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου» στο πλαίσιο  της αύξησης του εμπορικού όγκου συναλλαγών Τουρκίας- ΗΠΑ,  στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στο πακέτο αυτό, λένε οι πηγές,  περιλαμβάνονται η πώληση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στην Τουρκία, το πρόγραμμα F-35 και  προτάσεις  για τη μείωση των δασμών στο αλουμίνιο και τον χάλυβα.


Ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, ενημέρωσε για το θέμα αυτό την Προεδρία την προηγούμενη Παρασκευή.


Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τέθηκε όταν νωρίτερα αυτόν το μήνα ήρθε στην Τουρκία ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρουχσάρ Πεκτζάν.


haber7.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr