Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Δελεαστικά ανταλλάγματα στη Σερβία προσφέρει ο Τραμπ για την αναγνώριση του ΚοσσυφοπεδίουΗ προσφορά του Ντόναλντ Τραμπ πρωτοσέλιδο στη σερβική εφημερίδα Informer


Σεπτέμβριος 6, 2019. 19:49


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια δελεαστική προσφορά στον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.


Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα «Informer» που επικαλείται ανώνυμη πηγή, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να προσφέρουν  στη Σερβία συνολικά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, 14 αεροσκάφη F-16 καθώς και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2024. 

Η πρόταση του Τραμπ αποσκοπεί στην επίλυση του προβλήματος μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου μέχρι τα μέσα του 2020.


«Ο Τραμπ έχει την ιδέα να προσφέρει στη Σερβία ένα σχέδιο παρόμοιο με το «Σχέδιο Μάρσαλ»  του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Αυτό θα περιλαμβάνει επενδύσεις μέχρι και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα υποδομής, τουλάχιστον 14 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 και επιτάχυνση της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι η Σερβία θα ενταχθεί στην ΕΕ μέχρι το 2024» αναφέρει η πηγή στη σερβική εφημερίδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr