Σκόπια: Σε πανικό η κυβέρνηση Ζόραν Ζάεφ



Οκτώβριος 18, 2019. 20:23

Σκόπια.

Πανικός δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση μετά από την αποτυχία να λάβει ημερομηνία διαπραγμάτευσης και έτσι η κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και ο Ζόραν Ζάεφ έχασαν την πίστη και την υποστήριξη που είχαν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.



«Η αλλαγή της ονομασίας του κράτους, και του έθνους, η καθιέρωση της διγλωσσία (με την αλβανική γλώσσα) που η Επιτροπή της Βενετίας την αρνείται ως παράνομη, η πώληση της ιστορίας στη γειτονική Βουλγαρία, η κακοποίηση της Ειδικής Εισαγγελίας για ίδια οφέλη, οι διώξεις της αντιπολίτευσης και οι δωροδοκίες, η αύξηση των φόρων και ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός στην ιστορία της χώρας χωρίς να υπάρχει επένδυση, ούτε φυσικά και ξένοι επενδυτές», σημειώνει το δημοσίευμα.


Σε μια τέτοια κατάσταση, η κατάρρευση της κυβέρνησης και οι πρόωρες εκλογές είναι το λογικό συμπέρασμα αυτών των διαδικασιών και τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι προσπαθεί να διασώσει την κυβέρνηση θέτοντας την υπό τον έλεγχό του.


Ο πρόεδρος της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι, έστειλε προσκλήσεις στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για μια συνάντηση στη Βίλα Βόντνο την Κυριακή.’


Μέχρις στιγμής, δεν έχει δοθεί το αντικείμενο της συνάντησης, αλλά είναι καταφανές ότι οι επικεφαλής των μακεδονικών και αλβανικών κομμάτων θα καθίσουν μαζί να συζητήσουν το καίριο θέμα της αποτυχίας της χώρας να λάβει ημερομηνία διαπραγματεύσεων.


vecer.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr