Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Απολογισμός Σκοπιανών: Πάνω από 15 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εμποδίστηκαν να περάσουν τα σύνοραΝοέμβριος 27, 2019. 15:42

Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με θέμα «Μελλοντικές προκλήσεις για τη διαχείριση της μετανάστευσης», με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Νέων Δικηγόρων και του γραφείου  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.Σε αυτό μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι ο οποίος επεσήμανε το έργο της τοπικής αστυνομίας, όσον αφορά τον εντοπισμό και την καταστολή της παράνομης  μετανάστευσης και της λαθραίας μεταφοράς μεταναστών.


«Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον εντοπισμό και καταστολή της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου των μεταναστών. 

Όπως, άλλωστε, δείχνουν οι αριθμοί, μόνο στους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους εντοπίστηκαν 67 περιπτώσεις λαθρεμπορίου με περισσότερους από 1300 μετανάστες  και περισσότεροι από 80 δράστες έχουν  διωχθεί, αλλά χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες στη διαχείριση των μεταναστευτικών προβλημάτων», δήλωσε ο Σπασόφσκι.


Η Μπογιάνα Μποζίνοφσκα-Σιλιάνοφσκα από την Ένωση Νέων Δικηγόρων, δήλωσε ότι το ενιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019, εμποδίστηκαν 15.443 άτομα να περάσουν παράνομα τα σύνορα της χώρας και ο αριθμός αυτός είναι φυσικό να αυξηθεί περαιτέρω στους επόμενους δύο μήνες του έτους.


Σύμφωνα με την ίδια οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ιράκ και λιγότεροι από τη Συρία.


mkd.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr