Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Τουρκία: Ξεκίνησε από την στρατοχωροφυλακή «μεγάλης κλίμακας» επιχείρηση κατά των Κούρδων αυτονομιστώνΝοέμβριος 23, 2019. 22:26

Νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των Κούρδων αυτονομιστών ξεκίνησε στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας από 2.250  μέλη της στρατοχωροφυλακής και των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.


Η επιχείρηση γίνεται «σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης των τρομοκρατών του PKK προκειμένου να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις στον ερχόμενο χειμώνα», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.


Η επιχείρηση που φέρει την ονομασία «Kiran 7- επιχείρηση στην Κοιλάδα Μουντζούρ» που είναι η έβδομη κατά σειρά ξεκίνησε ήδη στην επαρχία Τουντζελί.


Το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «το PKK είναι τόσο απελπισμένο με τις επιχειρήσεις αυτές που οι τρομοκράτες φοβούνται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους».


Ενώ παραλείπεται να αναφερθεί ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν οργανωθεί άρτια στην υποκλοπή κάθε επικοινωνίας που ‘βγαίνει στον αέρα’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr