Πρόεδρος Μαυροβουνίου: Διαφωνώ με τον Βούτσιτς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε



Ιανουάριος 23, 2020. 20:33

Ποντγκόριτσα.

Οι πρόεδροι του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, Μίλο Τζουκάνοβιτς και Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσαν ότι οι θέσεις τους σχετικά με το νόμο για την ελευθερία του θρησκεύματος είναι πολύ διαφορετικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουν τις συζητήσεις, γιατί είναι σημαντικές οι αμοιβαίες σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του προέδρου του Μαυροβουνίου μετά από συνάντηση με τον Βούτσιτς στο Ισραήλ.



Οι δυο πρόεδροι συμμετείχαν σε εορταστικό δείπνο προς τιμήν του Πέμπτου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα «Μνήμη του Ολοκαυτώματος - Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού», που φιλοξενεί ο Ισραηλινός Πρόεδρος  Ρεουβέν Ριβλίν με περίπου σαράντα παγκόσμιους ηγέτες.


«Το κύριο θέμα όπως αναμενόταν ήταν η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για την θρησκευτική ελευθερία από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο οποίος, όπως επανέλαβε ο Τζουκάνοβιτς, ρυθμίζει αυτό το ζήτημα στο πνεύμα των ευρωπαϊκών προτύπων στην κοινωνία των πολιτών, αντικαθιστώντας μια νομική πράξη πριν από σχεδόν μισό αιώνα. 

Σημείωσε ότι οι θέσεις των δύο προέδρων για το θέμα αυτό είναι πολύ διαφορετικές και ότι δεν υπάρχει κοινή θέση, πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για το θέμα αυτό, καθώς και για όλα τα άλλα θέματα που είναι σημαντικά για τις αμοιβαίες σχέσεις », αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Τζουκάνοβιτς.


Η συζήτηση, πρόσθεσε, ήταν πολύ ανοιχτή, πολιτισμένη και εποικοδομητική, όπως ταιριάζει με ηγέτες κρατών με στενές σχέσεις όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο, αν και στην ατζέντα της συνάντησης  υπήρχαν δύσκολα θέματα.


rtrs.tv, politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr