Αλί Χαμενεΐ : «Μια μικρή και διαβολική ευρωπαϊκή χώρα»- επιτέθηκε στην Αλβανία…



Ιανουάριος 8, 2020. 18:01

Σε ομιλία του μετά την πυραυλική επίθεση σε δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, μαζί με κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ,  στιγμάτισε την Αλβανία στα μάτια των Ιρανών.


 Ο Αλί Χαμενεΐ μίλησε για «μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Ο Χαμενεΐ αναφέρθηκε στους Μουτζαχεντίν, ενώ η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που τους φιλοξενεί.


«Αν και δεν ανέφερε το όνομα της χώρας μας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, «αναφέρεται ακριβώς στην Αλβανία.


Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν, φυσικά,  οι κατηγορίες και προειδοποιήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμαχικών κρατών:


«Είναι μια πολύ μικρή αλλά πολύ κακή ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Και το σχέδιό  που είχαν ήταν σαφές, με διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, αφού ορισμένοι από αυτούς τους προδότες ήρθαν στο Ιράν για να διαμαρτυρηθούν. Οι εχθροί, οι πράκτορες άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο να σαμποτάρουν, να σκοτώνουν και να καταστρέφουν την κυβέρνησή μας και το σύνταγμά μας».


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι η χώρα ήταν έτοιμη για αυτά τα σχέδια και προειδοποίησε ότι ο εχθρός προσπαθεί να τους κάνει να αμφιβάλλουν για την αμυντική δύναμη της χώρας.


«Ο εχθρός είναι η Αμερική και το Σιωνιστικό καθεστώς και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στη χώρα μας», είπε προσθέτοντας ότι οι Ιρανοί πρέπει να γίνουν ισχυροί στρατιωτικά και οικονομικά, ώστε ο εχθρός να μην μπορεί να τους βλάψει.


Το σχετικό βίντεο μεταφράστηκε στα αγγλικά και μεταδόθηκε από το Al Jazeera.





abcnews.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr