Η Σ. Αραβία κατηγορεί την Τουρκία για υποστήριξη εξτρεμιστών σε τρεις αραβικές χώρες



 Φεβρουάριος 14, 2020. 08:50

Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ  επιβεβαίωσε ότι το Βασίλειο αντιτίθεται , όπως είπε, στην «εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και στη στήριξή της σε εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές στη Λιβύη και τη Σομαλία».



Ο αλ Τζουμπέιρ  δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της επίσκεψής του στη ρουμανική πρωτεύουσα, Βουκουρέστι, σε συνάντηση  με αξιωματούχους: «Είμαστε αντίθετοι στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και είμαστε αντίθετοι  την υποστήριξη της Τουρκίας στις πολιτοφυλακές στη Σομαλία, τη Συρία και τη Λιβύη».


Εξέφρασε την ανησυχία της χώρας για τη μεταφορά ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην Ευρώπη.


Ο αλ Τζουμπέιρ  πρόσθεσε ότι «η Σαουδική Αραβία δεν είναι προκατειλημμένη υπέρ μιας πλευράς έναντι  άλλης, στη σύγκρουση της Λιβύης και έχουμε ενημερώσει τον Χαφτάρ (διοικητή των Δυνάμεων της Ανατολικής Λιβύης) και τον Αλ Σάρατζ (επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Εθνική Συμφωνία) σχετικά με τη ζωτική ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης».


--