ΥΠΕΞ Συρίας: Η τουρκική κατοχή και οι μισθοφόροι τους συνεχίζουν τη διακοπή νερού στη Χασάκα



Μάρτιος 26, 2020. 21:10

«Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι συνεργαζόμενοι τρομοκράτες αποκόπτουν το νερό από το σταθμό Αλούκ και τις πηγές σκόπιμα και συστηματικά στερούν το πόσιμο νερό σε περισσότερους από 600 χιλιάδες Σύρους πολίτες, οι περισσότεροι εκ των  οποίων είναι γυναίκες και παιδιά», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε μια από τις δύο επιστολές που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας.



Η άλλη επιστολή αναφέρει ότι το τουρκικό καθεστώς τον περασμένο Οκτώβριο κατέστρεψε τον υδρολογικό σταθμό Αλούκ κατά τη βίαιη επίθεση στα εδάφη της Συρίας, προκαλώντας τη διακοπής της λειτουργίας του.


Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Συρίας προσθέτει:


«Δυστυχώς όμως το Συμβούλιο Ασφαλείς, η Γενική Γραμματεία ή οι σχετικοί διεθνείς οργανισμοί δεν καταδικάζουν την βομβιστική επίθεση της τουρκικής κατοχής σε αυτή τη ζωτικής σημασίας αστική εγκατάσταση, ούτε τη χρήση του νερού από την τουρκική κατοχή ως μοχλό εναντίον αμάχων».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr