Βουλγαρία: Ζητούν την παραίτηση Μπορίσοφ- διαμαρτυρίες στη Σόφια




Μάιος 15, 2020. 07:47

Μέλη και υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης ‘ Βαζραζντάνε’ [‘αναγέννηση’] μπλόκαραν, χθες, την κυκλοφορία στη λεωφόρο «Τσάρου του Ελευθερωτή» /’ Τσαρ Οσλομπόντιτελ’ μπροστά από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης στη Σόφια και προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτήν ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.


Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν εξοργισμένοι επειδή το βουλγαρικό κράτος δεν τους βοήθησε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους καταδίκασε σε πτώχευση, πείνα και δυστυχία.


Στην αρχή της διαμαρτυρίας, ένας νεαρός άνδρας προσπάθησε να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Η προσπάθειά του εμποδίστηκε από ένστολους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν μετά από αρκετές προειδοποιήσεις για έξοδο από το κτίριο.


Η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές να κρατούν τις αποστάσεις, επειδή οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας.


 Όμως, τα πλήθη σπρώχνονταν και φώναζαν «Παραίτηση, παραιτήσου».
 Προσπάθησαν να διαπεράσουν τον κορμό της αστυνομίας αρκετές φορές, αλλά σταμάτησαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.


Ο ηγέτης του κόμματος ‘ Βαζραζντάνε’, Κωσταντίν Κωσταντίνοφ, ο οποίος ήταν επίσης ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας, εξήγησε ότι ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η δυσαρέσκεια με την αποτυχία του κράτους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού και η δυστυχία του βουλγαρικού λαού. Δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του λαού.


«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι τα ίδια με όλον τον κόσμο, αλλά τα αντισταθμιστικά μέτρα για την υποστήριξη των πολιτών και των επιχειρηματιών δεν έχουν τίποτα κοινό με εκείνα σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:


«Η κυβέρνηση απέτυχε σε αυτήν την πολιτική και είμαστε εδώ για να το πούμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Κωσταντίνοφ στα βουλγαρικά ΜΜΕ.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr