Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Γερμανού ΥΠΕΞ στην Τρίπολη

Αύγουστος 16, 2020. 20:56

Γερμανοί στρατιωτικοί επίλεκτου σώματος με όλον τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μιτίγκα με αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας ως ενίσχυση στη δύναμη προστασίας που θα συνοδεύει αύριο τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χέικο Μάας που επισκέπτεται, αιφνίδια, την Τρίπολη της Λιβύης.


Όπως αναφέρει το λιβυκό κανάλι «218», επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης, η επίσκεψη περιλαμβάνει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων που θα συζητηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Ο Μάας κάλεσε, τον περασμένο Ιούλιο, να σταματήσει η αποστολή μισθοφόρων και όπλων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει την απόφαση του εμπάργκο όπλων.

Ανανέωσε, επίσης, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την έκκληση για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη θεωρείται πλέον εύθραυστη και ότι πρέπει να επιτευχθεί μία  μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Θεώρησε επίσης ότι οι τουρκικές επεμβάσεις στη Λιβύη δεν μπορούν ποτέ να γίνουν αποδεκτές και ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με την Τουρκία.

Ο Μάας τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα εξάγει οποιουδήποτε είδους όπλα στην Τουρκία, εκτός από εκείνα που χρησιμοποιεί το ναυτικό, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη Γαλλία και την Ιταλία, μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε χώρες που έχουν παραβιάσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

The New Khalij 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr