Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Εχθρικές δηλώσεις εναντίον των Αλβανών από προτεινόμενο πρέσβη του Τραμπ

Αύγουστος 5, 2020. 18:39

Ο προταθείς για πρέσβης των ΗΠΑ στη Γερμανία, απόστρατος συνταγματάρχης, Ντάγκλας Μακγκρέγκορ [Douglas Macgregor] σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη το 2019 επέκρινε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, με μάλλον εχθρικά λόγια εναντίον των Αλβανών, γράφει η αλβανική Gazeta Tema.


«Παρεμβήκαμε ενάντια στους Ορθόδοξους Σέρβους, του Ορθόδοξους Χριστιανούς Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και θέσαμε τον υπόκοσμο της μουσουλμανικής μαφίας σε αυτό και το χαρακτηρίσαμε ως επιτυχία για τη δημοκρατία», ανέφερε στη συνέντευξή του.

«Αυτός ο λαός δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Είναι ανίατοι εχθροί. Μιλάω για τους Σουνίτες Ισλαμιστές».


Οι δηλώσεις του υπέρ της Σερβίας είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές όταν ανέτρεξε στην περίοδο της συμμετοχής στην προετοιμασία  της εκστρατείας του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ το 1999.

 Ωστόσο, οι απόψεις του άρχισαν να αλλάζουν όταν οι συνεντεύξεις του άρχισαν να μεταδίδονται από το προπαγανδιστικό κανάλι του Κρεμλίνου, RT/Russia Today, όπως σημειώνεται.

Το CNN αποκάλυψε παραδείγματα μια σειράς ξενοφοβικών και ρατσιστικών δηλώσεων που ο πρώην συνταγματάρχης δημοσιοποίησε από τότε που συντάχθηκε με τη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που είναι συνήθως υπεύθυνο των πρεσβευτών, δεν σχολίασε τις δηλώσεις και παρέπεμψε το αμερικανικό κανάλι στον Λευκό Οίκο.


Εάν ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, θα σηματοδοτήσει ένα ακόμη χαμηλό σημείο στις σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντερε [Judd Deere] δήλωσε στο CNN μέσω email ότι Μακγκρέγκορ  έχει υψηλά προσόντα για την εργασία του πρέσβη, αναφέροντας τη γνώση της γερμανικής ιστορίας και της γλώσσας που έμαθε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Δυτική Γερμανία.

Το αλβανικό δημοσίευμα παραπέμπει σε δηλώσεις του σε σχετική αμερικανική εκπομπή.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr