Αεροσκάφη F-16 των ΗΑΕ μαζί με ελληνικά σε άσκηση στο Αιγαίο


Σεπτέμβριος 13, 2020. 23:20

Τέσσερα αεροσκάφη F-16E/F των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσγειώθηκαν στη βάση της Σούδας στην  Κρήτη στις 22 Αυγούστου 2020.

 

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η παραμονή των τεσσάρων αεροσκαφών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συμβολική, αλλά, και ως ουσιαστική κίνηση, καθώς η Πολεμική Αεροπορία των ΗΑΕ έκανε εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για περίπου δύο εβδομάδες.

 Η ανάπτυξη των αεροσκαφών γίνεται εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις δραστηριότητες της τελευταίας  την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Τα ΗΑΕ διαθέτουν στόλο 80 μαχητικών αεροσκαφών της Lockheed Martin F-16E / F. Το 2017, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ ανακοίνωσαν σχέδια να αυξήσουν το στόλο των μαχητικών F-16 στο τελευταίο πρότυπο Viper ένα κόστος των  1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 «Η Ελλάδα είναι μια δύναμη ειρήνης και έχει πολύ ισχυρές συμμαχίες, και εναπόκειται στην Τουρκία να κάνει τα πρώτα βήματα για να αποσυρθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr