Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί τουρκικά drone καμικάζι Kargu


Οκτώβριος 28, 2020. 18:59

Στις 28 Οκτωβρίου το τούρκικο κανάλι στο Τέλεγκραμ «Diavn-i Harp» δημοσίευσε φωτογραφίες του τούρκικου drone, KARGU 4 (quadcopter- ελικοπτεράκι με 4 έλικες) που πιθανόν να φτιάχτηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη φωτογραφία παρουσιάστηκαν αυτά τα τηλεχειριζόμενα  μικρά ελικόπτερα ενώ στο βάθος φαίνεται ένα στρατιωτικό φορτηγό που έχει τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτά τα «Kargu αυτοκτονίας» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους παραδόθηκαν στις ειδικές δυνάμεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δουλεύει με τηλεχειριστήριο λέϊζερ. Η μέγιστη απόσταση πτήσης είναι 5 χλμ, η διάρκεια είναι περίπου 15-30 λεπτά, η μέγιστη ταχύτητα είναι 72 km / h, το ανώτατο όριο πτήσης είναι 2,8 χλμ και το ανώτατο όριο μάχης είναι 500 μ.

Αυτά τα drone μπορούν να λειτουργούν τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα σμήνος drone - καμικάζι.

 Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την εξαγωγή αυτών των drone από την Τουρκία, αλλά δεν αναφέρθηκε κάποια συγκεκριμένη χώρα. 

Ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ επισκέφθηκε το περίπτερο Kargu Drone κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής-βιομηχανικής έκθεσης IDEF-2019 στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2019.

Επιπλέον, σε ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, υπήρξαν πλάνα από την έκρηξη ενός στοιχείου-καμικάζι που προέρχονταν από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Είναι πιθανό ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα της στρατιωτικής χρήσης του Kargu, όπως σημειώνουν αρμενικές ιστοσελίδες.

 



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr