Αναλύσεις-Συμφωνίες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Τουρκία: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι του FETO ενώ έφευγαν για Ελλάδα με σκάφος Zodiac


Ιανουάριος 17, 2021. 21:01. Ελλάδα.

 

Συνελήφθησαν 11 από τους 13 υπόπτους, μεταξύ των οποίων είναι αστυνομικοί, δάσκαλοι και στρατιωτικοί που φέρεται να είναι μέλη του FETÖ / PDY στη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν στο νησί Σύμη στην Ελλάδα με σκάφος τύπου Zodiac στην περιοχή της Μαρμαρίδας στη Μούγλα.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα:

Στις 14 Ιανουαρίου, ένα άτομο κάλεσε την αστυνομία από τη γειτονιά  Γκοτζέκ της περιοχής Φετιγιέ της Μούγλας και ανέφερε ότι άτομα που αγόρασαν σκάφη Zodiac μπορούσαν να εμπλακούν σε εμπορία ανθρώπων.

Στη συνέχεια, ομάδες του τμήματος του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος της επαρχιακής αστυνομίας της Μούγλα έλαβαν δράση. Η αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι οι ύποπτοι πήγαν προς την κωμόπόλη  Ντάτσα με το πλοίο που αγόρασαν, επικοινώνησαν με τη Διοίκηση της Ακτοφυλακής της Μαρμαρίδας και ανέφεραν την κατάσταση.

 Ενώ οι ομάδες ασφαλείας δούλευαν, ήρθε η δεύτερη ειδοποίηση. Ενημερώθηκε ότι οι ύποπτοι ήταν έξω από την επαρχία Μποζμπουρούν, 65 χιλιόμετρα από τη Μαρμαρίδα.

Η παρακολούθηση των ομάδων ξεκίνησε προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι κατέφυγαν στον κόλπο της  Γεσίλοβας λόγω ξαφνικής καταιγίδας. Στη συνέχεια, η ακτοφυλακή και οι επαρχιακές αστυνομικές υπηρεσίες της Μούγλα οργάνωσαν κοινή επιχείρηση.

Πιάστηκαν 13 ύποπτοι στον κόλπο. Μεταφέρθηκαν στη Διοίκηση της Ομάδας της Μαρμαρίδας και από εκεί στο επαρχιακό τμήμα της Μούγλας.

Από την ανάκριση διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να περάσουν στο νησί της Σύμης στην Ελλάδα.

Μαζί τους είχαν μεγάλα ποσά ξένου νομίσματος και φέρονται ως ύποπτοι για μέλη του FETÖ / PDY.

Όπως διαπιστώθηκε οι 11 ήταν μέλη του FETÖ / PDY, μεταξύ των οποίων μία μαία, δύο δάσκαλοι που απολύθηκαν, δύο αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Ένας από τους υπόπτους  υποχρεώθηκε σε κατ’ οίκο περιορισμό ενώ στον άλλον δόθηκε επιπλέον περίοδος κράτησης για διαπίστωση των στοιχείων του.

Sözcü, Ηasbel haber,

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr