Αναλύσεις-Συμφωνίες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Καρακατσάνοφ: Τα Σκόπια είναι το πιο ρομαντικό αλλά και το πιο τραγικό μέρος της βουλγαρικής ιστορίας


Ιανουάριος 17, 2021. 20:39. Ελλάδα.


Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ συνεχίζει τις κατηγορίες και τις πιέσεις προς τη Βόρεια Μακεδονία.  Στην τελευταία του συνέντευξη με την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας, ανέφερε ότι οι συμφωνίες υπογράφονται για να εκπληρώνονται. Δυστυχώς, στα Σκόπια πίστευαν ότι υπέγραψαν  τη συμφωνία, αλλά μπορεί να μην την εκπληρώσουν.

«Μέχρι σήμερα, παρά όλες τις αντιξοότητες της εποχής, παρά τον τρόμο που επιβλήθηκε μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται Βούλγαροι. Έχουμε ηθικό και ιστορικό καθήκον σε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ στην BNT.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε συμβιβασμό, αλλά όταν κάνετε συμβιβασμό με τους πολιτικούς στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν το βλέπουν ως χειρονομία ευγένειας, αλλά ως αδυναμία, λέει ο Καρακατσάνοφ. 

Ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται και ότι η Βουλγαρία δεν είχε καμία πρόθεση να αλλάξει κανένα από τα αιτήματά της.

«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους. Θέλουμε κάτι πολύ απλό: είμαστε τόσο καλοί ώστε να πούμε ότι η ταυτότητά τους δημιουργήθηκε όταν δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για αυτό (1944), είπε ο Καρακατσάνοφ.

Ήταν αποφασισμένος ότι η Βουλγαρία δεν έκλεισε την πόρτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίλυση ανοιχτών ζητημάτων με Βόρεια Μακεδονία είναι στρατηγικής σημασίας.

«Όπως είπε ο Πρόεδρος  Πέταρ Στογιάνοφ, αυτή [η βαρδαρική Μακεδονία] είναι το πιο ρομαντικό - αλλά θα προσθέσω - το πιο τραγικό μέρος της ιστορίας μας. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό που συμβαίνει στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Καρακατσάνοφ για την βουλγαρική τηλεόραση.

Sitel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr