Ριάντ: Υπογραφή συμφωνίας με την Ελλάδα για την υποστήριξη της Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας


Απρίλιος 20, 2021. 22:29. Ελλάδα.

Ριάντ.

Ο πρίγκιπας  Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, υπέγραψε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια,  συμφωνία  μεταξύ των δύο φιλικών χωρών σχετικά με το σχέδιο

 ρυθμίσεων για το νομικό καθεστώς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην υποστήριξη των αμυντικών δυνατοτήτων του Βασιλείου, την παρουσία του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, όπως σημειώνει σαουδαραβικό δημοσίευμα.

 Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, στο γραφείο του στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου στο Ριάντ, σήμερα, Τρίτη, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών υποθέσεων.

Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε επίσημες συνομιλίες με τους δύο Έλληνες υπουργούς, οι οποίοι ασχολήθηκαν με  τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και μέσα υποστήριξης και ενίσχυσης με τρόπο που εξυπηρετεί  τα κοινά συμφέροντα, εκτός από την ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Saudi24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr