Τυνησία: Σε επιφυλακή έπειτα από πληροφορίες για μεταφορά Αφγανών μαχητών


Σεπτέμβριος 23, 2021. Ελλάδα.

 

Αρκετές πηγές ασφαλείας της Τυνησίας προειδοποίησαν για σχέδια εισβολής Αφγανών μισθοφόρων και μαχητών στα σύνορα από γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα οι αρχές να ανεβάσουν το μέγιστο επίπεδο συναγερμού σε όλα τα σύνορα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Al-Sabah.

Σε σχετικό πλαίσιο, πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι οι συνοριοφύλακες βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, μετά τις προειδοποιήσεις για σχέδια  διείσδυσης τρομοκρατών και μισθοφόρων με τη βοήθεια τοπικών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την πρόκληση χάους και αποσταθεροποίησης στη χώρα.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι οι αρχές της Τυνησίας επέβαλαν κατάσταση έκτακτης ασφαλείας στα ανατολικά σύνορα της χώρας, από τις 25 Ιουλίου, έπειτα από τις δραστικές αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κάις Σαιέντ, με στόχο τη ματαίωση των σχεδίων της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας, η οποία προσπαθεί να μεταφέρει στο εσωτερικό της στοιχεία μισθοφόρων και πολιτοφυλακών για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις και να δημιουργήσει χάος.

Εξάλλου, ο Τυνήσιος πολιτικός αναλυτής, Νιζάρ αλ Τζλεντί , ανέφερε ότι οι αρχές της Τυνησίας έχει αποτρέψει αρκετές προσπάθειες διείσδυσης στοιχείων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις υποστηρίζονται και βοηθιούνται από το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας «Ennahda».

 Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr