Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Ουκρανούς κατασκόπους


Δεκέμβριος 2, 2021. Ελλάδα.

 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τρεις Ουκρανούς κατασκόπους, ο ένας εκ των οποίων ετοίμαζε «επίθεση» με εκρηκτικά.

Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κορύφωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. H FSB δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές και πότε συνελήφθησαν οι φερόμενοι Ουκρανοί κατάσκοποι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που επικαλείται το AFP και το TASS, δύο από αυτούς έφτασαν στη Ρωσία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο από βασικές στρατηγικές επιχειρήσεις και τοποθεσίες υποδομής μεταφορών. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν βραχύκαννα και αυτόματα όπλα, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας.

Σύμφωνα με την FSB, οι δυο τους παραδέχθηκαν ότι προσλήφθηκαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έναντι αμοιβής 10.000 δολαρίων.

Ο τρίτος φερόμενος πράκτορας συνελήφθη «ενώ κατευθυνόταν στον τόπο του εγκλήματος» και σε αυτόν βρέθηκαν «μέσα καταστροφής» - δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί συνολικής χωρητικότητας 1,5 κιλού ισοδύναμου TNT.

Εισήλθε παράνομα στη Ρωσία, μεταξύ άλλων για να προετοιμάσει κρησφύγετα και να μεταφέρει εκρηκτικά στην ομοσπονδία.

 Η Ρωσία έχει αναφέρει τακτικά συλλήψεις ατόμων που αναγνωρίζει ως κατασκόπους ή «δολιοφθορείς» που εργάζονται για την Ουκρανία, ιδιαίτερα στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Η νέα ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών καθώς το Κίεβο φοβάται μια ρωσική εισβολή και κατηγορεί τη Μόσχα ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της.

Η Ρωσία αρνείται κάθε πολεμική φιλοδοξία και με τη σειρά της κατηγορεί την Ουκρανία ότι αποτελεί «απειλή» για αυτήν και το ΝΑΤΟ ότι θέλει να επεκταθεί στα σύνορα της Ρωσίας.

Bta.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr