Το Ισραήλ σφυροκοπά με αεροπορικές επιθέσεις τη Γάζα


Αύγουστος 6, 2022. Ελλάδα

 

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Γάζα με αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο, προκαλώντας παλαιστινιακές εκτοξεύσεις ρουκετών καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις διεύρυναν την επίθεσή τους στη Δυτική Όχθη, συλλαμβάνοντας 20 άτομα σε επιδρομές νωρίς το πρωί.

 Η τελευταία «προληπτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του Ισραήλ έχει πυροδοτήσει φόβους για κλιμάκωση της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα μετά την επίθεση της Παρασκευής , σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα πεντάχρονο κορίτσι, ενώ άλλοι 79 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές. Ο στρατός του Ισραήλ εκτιμά ότι κατά την επιχείρησή του έχουν σκοτωθεί 15 μαχητές. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι το εβραϊκό κράτος αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια «προληπτική αντιτρομοκρατική επιχείρηση ενάντια σε μια άμεση απειλή» που θέτει η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, μετά από μέρες εντάσεων στα σύνορα της Γάζας.

Το Ισραήλ και η Ισλαμική Τζιχάντ επιβεβαίωσαν και οι δύο τη δολοφονία ενός κορυφαίου ηγέτη της μαχητικής οργάνωσης, Taysir al-Jabari, σε επίθεση την Παρασκευή σε κτίριο στα δυτικά της πόλης της Γάζας. 

Η Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε ότι ο αρχικός ισραηλινός βομβαρδισμός ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου», προτού εξαπολύσει μια καταιγίδα περισσότερων από 100 ρουκετών προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ ανακοίνωσε τη σύλληψη 20 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 19 μελών της Ισλαμικής Τζιχάντ, σε επιδρομές που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι στρατιώτες και πράκτορες της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας «Shin Bet» επιχειρούσαν σε πολλές τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη, «για να συλλάβουν τους τρομοκράτες της Ισλαμικής Τζιχάντ».

Από τα 20 άτομα που συνελήφθησαν στην τελευταία επιχείρηση, «19 από αυτούς είναι της Ισλαμικής Τζιχάντ», ανέφερε ο Στρατός. 

Η τελευταία θανατηφόρα κλιμάκωση στη Γάζα πυροδοτήθηκε από τη σύλληψη στο Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη Δυτική Όχθη του Μπασέμ αλ Σαάντι, ένα βασικό μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ που το Ισραήλ κατηγόρησε για την ενορχήστρωση μιας σειράς επιθέσεων.

France 24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr