Μια Ρωσίδα «κατάσκοπος» με όνομα…


Αύγουστος 7, 2022. Ελλάδα.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου σταμάτησαν στα βόρεια σύνορα (με τη Σερβία) την Ντάρια Ασλάμοβα, Ρωσίδα δημοσιογράφο, η οποία έχει καταγραφεί στις μυστικές υπηρεσίες ως «Ρωσίδα κατάσκοπος».

Σχετική ανάρτηση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Τζελάλ Σβέσλα, ο οποίος αναφέρει ότι η Ασλάμοβα είναι κατάσκοπος της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της FSB.

Μάλιστα, δημοσιεύει και φωτογραφία της ίδιας με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.


Η Ασλάμοβα έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες παριστάνοντας τη δημοσιογράφο και προσπάθησε να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο μια εβδομάδα μετά τις εντάσεις στο Βορρά, για τις οποίες οι αρχές στην Πρίστινα κατηγορούν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες από τις τάξεις των ντόπιων Σέρβων κατοίκων, όπως σημειώνει η αλβανική news24.

Ωστόσο, η αμερικανική διαδικτυακή πλατφόρμα ειδήσεων "medium", αναφέρει ότι η Ρωσίδα δημοσιογράφος Ντάρια Ασλάμοβα είχε δράσει στον Ντονμπάς της Ουκρανίας πριν την ρωσική εισβολή.

Σημειώνει ακόμη ότι:

«Η Ντάρια Ασλάμοβα δεν είναι απλώς δημοσιογράφος στην Komsomolskaya Pravda, μια εφημερίδα που εποπτεύεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ορισμένοι από τους ανταποκριτές της οποίας είναι αξιωματικοί εν ενεργεία.  


Η κυρία έχει μπει σε μαύρες λίστες στην Ουκρανία, την Τουρκία και πολλές άλλες χώρες ως κατάσκοπος, εκτεθειμένος πράκτορας των ρωσικών στρατιωτικών πληροφοριών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr