Πώς η Τουρκία αρπάζει δις από το Κατάρ και πώς θα πάρει άλλα τόσα από τη Λιβύη - χωρίς πολέμους...


Νοέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος Μαχμούντ αλ-Μισράτι αναφέρθηκε στο μεγάλο τίμημα που θα καρπωθεί η Τουρκία από την απερχόμενη κυβέρνηση Ντμπέιμπα, σε αντάλλαγμα για την υπεράσπισή της.

Το παράδειγμα της «χρηματοδότησης» του Κατάρ

Ο Αλ Μισράτι είπε μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εδώ και καιρό

διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ντόχα και Άγκυρας, σύμφωνα με τις οποίες η τελευταία θα λάβει 10 δισ. δολάρια από το Κατάρ στο τέλος του έτους και μετά  θα ακολουθήσει το υπόλοιπο ποσό.

 

Ο Αλ Μισράτι πρόσθεσε ότι το 2017, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Αλ-Θάνι, ότι οι τουρκικές  μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν την ύπαρξη σχεδίου στρατιωτικής επέμβασης στο Κατάρ και ανατροπής του καθεστώτος ( Αλ Θανί, του κλάδου του πατέρα Ταμίμ) για να επαναφέρει την πρώτη κυρίαρχη οικογένεια στην εξουσία (άλλος κλάδος του Αλ Θάνι) και ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί  για αυτή την επέμβαση, και για αυτό το Κατάρ χρειάζεται την τουρκική προστασία.

 

Αλ Μισράτι: Η Τουρκία θα καρπωθεί δισεκατομμύρια από
την κυβέρνηση Ντμπέιμπα



Ο Αλ Μισράτι επεσήμανε ότι «ο Ταμίμ συμφώνησε αμέσως και οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να φτάνουν στο Κατάρ ομαδικά, και εγκαταστάθηκαν σε μια βάση - η Τουρκία έχει δύο βάσεις στο Κατάρ- και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει: 10 δισεκατομμύρια και τα υπόλοιοπα με την πάροδο του χρόνου…

 

Ο Αλ Μισράτι ολοκλήρωσε την ανάρτησή του λέγοντας: Αυτό έγινε στο Κατάρ χωρίς καμία μάχη,  χωρίς να χυθεί αίμα, μισθοφόρους ή … οτιδήποτε άλλο.  Οπότε φανταστείτε πόσα δισεκατομμύρια θα αρπάξει η Τουρκία από τους τυράννους της Τρίπολης, γιατί είναι αυτή που τους υπερασπίζεται ακόμα και σε βάρος του λαού.


Al Watan Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr