Γιατί η Ουάσιγκτον επανέφερε τα drones MQ-9 Reaper στην Ελλάδα; - αραβικό δημοσίευμα


Νοέμβριος 27, 2022. Ελλάδα.


Η Ουάσιγκτον ανέπτυξε οκτώ drones, MQ-9 Reaper, σε αεροπορική βάση στην πόλη της Λάρισας, στην κεντρική Ελλάδα, αναφέρει η
Arabia Defense.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper επανατοποθετήθηκαν στη βάση αφού αποσύρθηκαν νωρίτερα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε αυτά τα drones, μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, στην προαναφερθείσα βάση στις 12 Νοεμβρίου.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αναπτυχθούν για ένα χρόνο στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης στην Ευρώπη «EUCOM» και του ελληνικού στρατού στο πλαίσιο της κοινής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανάπτυξη των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων είναι μέρος των προσπαθειών για τη βελτίωση της συνεργασίας με τις συμμαχικές δυνάμεις και «να εξασφαλιστεί η συμβολή στη διαεπιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ», σημειώνει το δημοσίευμα.


Defense Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr