Ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε πόσα οπλισμένα UAV διαθέτει η Τουρκία


Ιανουάριος 4, 2023. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Baykar, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, αναφέρθηκε στον κατάλογο των οπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων της Τουρκίας σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Μπαϊρακτάρ, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο tv100, έθιξε τον κατάλογο μη επανδρωμένων οχημάτων της Τουρκίας. Τονίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ανοιχτού κώδικα και κοινοποιούνται από επίσημους φορείς, ωστόσο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διαθέτει περίπου 150 οπλισμένα Bayraktar TB2.

 «Η Τουρκία έχει περίπου 150 Bayraktar TB2 και περίπου 12 Akinci. Υπάρχουν πολλά μικρά. Υπάρχει μεγάλη ποσότητα ΑΝΚΑ», είπε.



 Ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε ότι δεν θα υπάρχουν ποτέ τόσα  επιθετικά Akinci όσο το Bayraktar TB2 στο απόθεμα, επειδή το AKINCI είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα.

Αναφερόμενος στην ποικιλία πυρομαχικών των επιθετικών Akinci TİHA, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ είπε:

«Το Ακιντζί  μπορεί να μεταφέρει όλα τα είδη πυρομαχικών που μπορεί να μεταφέρει ένα πολεμικό αεροπλάνο. Από κοντά έρχονται και πύραυλοι αέρος-αέρος. Αντίθετα, πετά με πιο αργή ταχύτητα, αλλά μπορεί ακόμα να πάει σε μεγάλα υψόμετρα και να μείνει στον αέρα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε.

«Τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη θα νικήσουν τα αεροσκάφη 5ης γενιάς»


Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με την ερώτηση εάν τα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να νικήσουν τα τρέχοντα πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς σε μάχη αέρα-αέρος, ο Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι είναι νωρίς προς το παρόν και πρόσθεσε:

 «Τα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη θα ρίξουν τα πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Το Bayraktar TB-2 κατασκευάστηκε με 93% εγχώρια υλικά


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Baykar θα τονίσει ότι στην αμυντική βιομηχανία υπάρχουν τεχνολογικά εμπάργκο. Υπάρχουν περιορισμοί στη διεθνή αγορά.

«Αν το σκεφτείτε παγκοσμίως, ο σχεδιασμός του Bayraktar TB2 είναι εθνικός και πρωτότυπος. Η μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία βρίσκεται στην πραγματικότητα στο λογισμικό. Το Bayraktar TB-2 κατασκευάστηκε με ποσοστό εντοπιότητας 93 τοις εκατό, το οποίο θεωρείται ρεκόρ. Τι το κάνει πολύτιμο; Η τεχνολογία στο εσωτερικό. Σχεδιάζουμε σχεδόν τα πάντα εκτός από τα τσιπ που παρέχονται από το εξωτερικό, στην πραγματικότητα το πιο πολύτιμο πράγμα εδώ είναι η δύναμη του σχεδιασμού. Υπάρχουν περισσότεροι από 40 υπολογιστές μέσα στο Bayraktar TB-2. Αν σκεφτείτε την κουκούλα, σχεδιάζουμε και ολόκληρο το σώμα. Από την αεροδυναμική μέχρι τα τακάκια φρένων, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε. Δεν αξίζει πολλά εκεί, είναι οι υπολογιστές μέσα που το κάνουν πολύτιμο. Δισεκατομμύρια, εκατομμύρια σειρές λογισμικού το καθιστούν πολύτιμο», όπως είπε.

Haberler

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr