«Οι Γερμανοί έγραψαν σε περίπτωση Τουρκο-Ελληνικού Πολέμου θα επέμβουν οι Αμερικανοί!», τούρκικο δημοσίευμα


Φεβρουάριος 3, 2023. Ελλάδα.

Σε μια ανάλυση της «Φωνής της Γερμανίας»/«Deutsche Welle» που υπογράφει ο πολιτικός αναλυτής Ronald Maynardous αξιολογεί το ενδεχόμενο ενός πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο αναλυτής σημειώνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και στις δύο χώρες έχει ξεκινήσει. Επισημαίνει, επίσης,  ότι η επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δεν έχει ακόμη διακοπεί.

Υπενθυμίζει ότι τα μέρη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες του 2022 και συντάκτης γράφει ότι οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Ελλάδας θα μπορούσαν να συναντηθούν σε σύσκεψη του ΝΑΤΟ στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Maynardous δεν συμμερίζεται τους φόβους ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει μια στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε αποτρεπτική ικανότητα επενδύοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγχρονα οπλικά συστήματα τα τελευταία χρόνια.

 

Σύμφωνα με τον συντάκτη, οι ανανεωμένες στρατιωτικές συμμαχίες της Αθήνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, καθώς και η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποτελούν επίσης αποτρεπτικό παράγοντα:

 

«Αν και αυτό δεν δηλώνεται δημόσια, όλες αυτές οι συνεργασίες στοχεύουν στην ενίσχυση της Ελλάδας σε μια σύγκρουση με την Τουρκία».

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί τόσο την Αθήνα όσο και την Άγκυρα πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

 Η ανάλυση της DW σημειώνει ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις δύο πρωτεύουσες: Οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν μια σύγκρουση μεταξύ των δύο συμμάχων!

Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση, η οποία υποδηλώνει ότι η Άγκυρα έχει ήδη πολλά ανοιχτά μέτωπα, υποστηρίζει ότι η Τουρκία πιθανότατα δεν θα προτιμούσε να ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα.

Περιγράφοντας την Ελλάδα ως τον ισχυρότερο πολιτικό και στρατιωτικό αντίπαλο της Τουρκίας, ο Ronald Maynardous ισχυρίστηκε ότι η Συρία, όπου έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, είναι ένας εύκολος στόχος.

Εκτιμώντας ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας δεν φαίνεται πιθανό να τελειώσει σύντομα, η ανάλυση υποστήριξε ότι μπορεί να αναμένεται νέα περίοδος στις σχέσεις των δύο χωρών μετά τις εκλογές στην Τουρκία.


Milliyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr