Σαλί Μπερίσα: Ο Ράμα, υποτελής του Ερντογάν! Έφτιαξε ένα τζαμί και θέλει να κυβερνήσει την Αλβανία!


Νοέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος- DP, Σαλί Μπερίσα, διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με γονείς και δασκάλους του νηπιαγωγείου «Zubeyde Hanim». 

Ο Μπερίσα δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποδέχεται η Αλβανία να αντιμετωπίζεται ως χώρα υποτελής της Άγκυρας, ενώ προσθέτει ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να κυβερνήσει στη χώρα μας μόνο και μόνο επειδή έχτισε  ένα τζαμί.

Ο Σαλί Μπερίσα είπε ότι το κολέγιο «Μεχμέτ Ακίφ» έχει φοιτητές στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και αριστεία, έχει καθηγητές στα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις ΗΠΑ, ενώ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα  το βάζει λουκέτο κατόπιν επιθυμίας του Ερντογάν.

«Μπορεί κανείς να ρωτήσει γιατί έχει να κάνει τώρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Όχι, την «έχω πάρει» γιατί θέλω αυτά τα παιδιά να είναι κύριοι της χώρας τους και τις αποφάσεις για αυτά δεν πρέπει να τις παίρνει η Τουρκία, κανένας, αλλά οι Αλβανοί.  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος.

Δεν είναι ο τρόπος να σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι επαρχία της Άγκυρας ή της Ανατολίας και να έχεις κλειστό το νηπιαγωγείο σου. 

Οι προσωπικές σχέσεις Ερντογάν-Ράμα είναι εξαιρετικά προβληματικές, εργάζεται για την εξουσία του Έντι Ράμα, αλλά παραβιάζει όλους τους κανόνες, γιατί ο Έντι Ράμα δέχεται ότι η χώρα αντιμετωπίζεται ως χώρα υποτελής της Άγκυρας, αλλά δεν χτίζεται έτσι η εταιρική σχέση, η φιλία. 

Κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα απέναντι σε μια άλλη χώρα, αλλά είναι μέσα σε όλες τις πράξεις.

Αλλά τι συμφωνία υπάρχει μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας για κλείσιμο νηπιαγωγείων και σχολείων. 

Ένα από τα καλύτερα. Το Κολλέγιο «Μεχμέτ Ακίφ» έχει φοιτητές στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εξοχότατε, υπάρχουν λέκτορες στα πανεπιστήμια με την υψηλότερη βαθμολογία στις ΗΠΑ και αυτό παίρνει το λουκέτο. Γιατί, γιατί ο άλλος εκεί θεωρεί την Αλβανία επαρχία της Τουρκίας.

Είμαι πολύ εξοργισμένος και σας εγγυώμαι ότι θα είμαι μια δυνατή φωνή στην υπεράσπισή σας. Όλη η Αλβανία είναι μαζί σας.

Αυτό που συνέβη είναι η πιο κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουμε υπογράψει.

Το ενδεχόμενο της αγωγής του θα εξεταστεί, σε όλα τα δικαστήρια. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον παιδιών, την οποία πραγματοποίησε ο Έντι Ράμα κατόπιν εντολής του αφεντικού του. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όταν φτάνει και παίρνει απόφαση να κλείσει το νηπιαγωγείο με 250 παιδιά, περιμένεις τι θα γίνει με τη Μουσουλμανική Κοινότητα. Αλλά αυτό το ονομάζω πιο σημαντικό, το ονομάζω αυτό το νηπιαγωγείο απαράδεκτο. Είναι μια πράξη ψυχολογικής τρομοκρατίας κατά των παιδιών.

Έφτιαξε ένα τζαμί και θέλει να κυβερνήσει μια Αλβανία. Όχι κύριε (Ερντογάν), θα πληρώσουμε ένα προς ένα αυτό το τζαμί. Η Αλβανία δεν μπορεί να κυβερνηθεί χτίζοντας ένα τζαμί». - είπε ο Μπερίσα.

Syri.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr