Σερβία: Αποχώρησε λόγω Τσίπρα ο πρέσβης της Ρωσίας από Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος


Δεκέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Μποτσάν - Καρτσένκο, ανακοίνωσε στο Twitter ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας.

Όπως έγραψε ο Μποτσάν-Καρτσένκο, αποχώρησε από το συνέδριο λόγω της προβολής βιντεοσκοπημένου μηνύματος του Έλληνα πολιτικού της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο, όπως είπε, διατυπώθηκαν αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

Ο Μποτσάν-Καρτσένκο δήλωσε στο Twitter ότι λυπάται πολύ που δεν παρευρέθηκε στην ομιλία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Στην αρχή αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του SPS εξαιτίας του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, το οποίο προβλήθηκε στους συμμετέχοντες. δήλωσε ο Μπόχαν-Καρτσένκο στο Twitter.

Στο συνέδριο του SPS αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο νυν πρόεδρος του κόμματος αυτού, Ίβιτσα Ντάτσιτς, θα παραμείνει επικεφαλής του.

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είπε στην Πρίστινα και σε όλους ότι το κράτος της Σερβίας δεν θα τους παραδοθεί σε πιατέλα, όπως θα ήθελαν και ότι η Σερβία ανήκει στον λαό της.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr