Εκδήλωση Τούρκων Βουλγαρίας για την προσπάθεια εκβουλγαρισμού τους- προσκεκλημένοι και από Ελλάδα


Δεκέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Εκδήλωση διοργάνωσαν οι Τούρκοι Βουλγαρίας για τα 38 χρόνια από την προσπάθεια του βουλγαρικού κράτους να εκβουλγαρίσει τα ονόματά τους ( σημ. επί προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Τοντόρ Ζίφκοφ).

«Πριν από 38 χρόνια ήμασταν εδώ όταν με τη δύναμη των όπλων προσπάθησαν να μας αφομοιώσουν, προσέβαλαν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. Βγήκαμε σε ειρηνικές διαμαρτυρίες με την επιθυμία μας να είμαστε περήφανοι και αξιοπρεπείς πολίτες, γιατί η Βουλγαρία είναι η πατρίδα μας, η γη ποτισμένη με τον ιδρώτα και το αίμα των γονιών και των παππούδων μας».


Φωτό:
DPS

 Έτσι ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου του τουρκικού πολιτικού φορέα Κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες- DPS, Μουσταφά Καραντάι  μπροστά από ένα τεράστιο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο χωριό Μογκιλιάνε του Κάρντζαλι σε μια συγκέντρωση μνήμης με αφορμή τα 38 χρόνια της λεγόμενης «διαδικασίας αναβίωσης», ανέφερε το κέντρο Τύπου της DPS.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ηγεσία του DPS, εκπρόσωποι του λαού, ευρωβουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί πρόεδροι, δήμαρχοι, προσκεκλημένοι από Τουρκία και Ελλάδα.

Η διαφορά μεταξύ του πριν και του τώρα είναι πολύ μεγάλη. Μετά αντισταθήκαμε στον εαυτό μας και γι' αυτό επέτρεψαν στον εαυτό τους να μας συμπεριφέρονται έτσι. Αλλά σήμερα όλοι εμείς, από τις τέσσερις γωνιές της Βουλγαρίας, από όλες τις διαφορετικές εθνότητες, είμαστε μαζί εδώ, μαζί, με καλεσμένους από την Τουρκία και την Ελλάδα, για να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρώων και να θυμηθούμε πώς επιτεύχθηκε αυτή η συντροφικότητα, είπε περισσότερα Καραντάι.

Υπενθύμισε ότι τότε οργανώθηκε το αντιστασιακό κίνημα με επικεφαλής τον επίτιμο πρόεδρο του DPS, Δρ. Αχμέντ Ντογκάν και μετά ο αγώνας ήρθε και από τις φυλακές.

Τον Μάιο του 1989, το κίνημα αυτό κατάφερε να οργανώσει ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βορειοανατολική Βουλγαρία. Επομένως, εάν το μνημείο της Τουρκίας είναι σύμβολο της αντίστασης κατά την αλλαγή του ονόματος, τότε το μνημείο στο Καολίνοβο είναι σύμβολο της οργανωμένης αντίστασης στην ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Έτσι ήρθε η δημοκρατία, θυμήθηκε ο Καραντάι. Ακόμη και τότε, ο Δρ Ahmed Dogan ανακοίνωσε: Όχι στον ρεβανσισμό. Δεν αναζητούμε εκδίκηση, θέλουμε να είμαστε περήφανοι και άξιοι πολίτες της Πατρίδας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του DPS.


Φωτό Bta.bg

Ας ευχηθούμε για το 2023 ειρήνη στις ψυχές, στην κοινότητά μας, στη χώρα, στον κόσμο, όπως είπε ο μεγάλος Ατατούρκ. 

Γιατί αν γεννηθεί ένας μεγάλος ηγέτης σε 100 χρόνια, είναι ο Ατατούρκ που δημιούργησε τη Δημοκρατία της Τουρκίας. 

Υπάρχει όμως ένας άλλος ηγέτης που γεννιέται μια φορά κάθε 100 χρόνια και το όνομά του είναι ο Δρ. Αχμέντ Ντογκάν. Η σελίδα της δημοκρατίας στη χώρα μας ξεκινά με το όνομά του, είπε ο Καραντάι.

Εμείς, οι άξιοι συνεχιστές του Ντογκάν, οι άξιοι αγγελιοφόροι, πρέπει να συνεχίσουμε το έργο του. Αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της Πατρίδας μας και να είμαστε εγγυητές της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Αυτό μας κληροδότησε ο Ντόγκαν, είπε ο πρόεδρος του DPS, όπως γράφουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr