Βαλκανική Σαλάτα: «Οι Βούλγαροι είναι καθαρόαιμοι Σέρβοι δεν υπάρχει βουλγαρική γλώσσα»


Δεκέμβριος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Πολιτισμού και Πληροφόρησης στη Σερβική Συνέλευση / στο Κοινοβούλιο, η πρόεδρος του Συμβουλίου για τη ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Μέσων REM, Ολιβέρα Ζέκιτς  χρησιμοποίησε στην υπεράσπισή της στα επιχειρήματα στον αναπληρωτή του Μίλοραντ Βουκασίνοβιτς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι Βούλγαροι είναι καθαρόαιμοι Σέρβοι, ανέφερε το (βουλγαρικό) BGNES.

«Ο Μίλοραντ Βουκασίνοβιτς, αντιπρόεδρος του Ρυθμιστικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικών Μέσων της Σερβίας, ισχυρίζεται ότι οι Βούλγαροι είναι καθαρόαιμοι Σέρβοι», σημειώνει και η ρωσική inosmi.


Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Συνέλευση κατηγόρησαν τ
ην Ζέκιτς και όλα τα μέλη του REM παραβίασαν τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε απεργία. 

Σε αυτό το σημείο, στην υπεράσπισή της, η Ζέκιτς αναφέρθηκε στον αναπληρωτή του Μίλοραντ Βουκασίνοβιτς.

«Πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε τα εξής: Προσωπικά είμαι υποστηρικτής της δημιουργίας νέων βαλκανικών συμμαχιών υπό την αιγίδα της Ρωσίας... Το θέμα της πρόσβασής μας στη θάλασσα είναι πρωταρχικής σημασίας
για να φτάσουμε σε λιμάνι Αλβανίας.


«Κάνω την εξής ρητορική ερώτηση - αν στη διάρκεια
του βίου μας  δημιουργήθηκαν πέντε έθνη από τους Σέρβους, και θα τα απαριθμήσω:

-οι Κροάτες προέκυψαν με βάση τη γενοκτονία των Σέρβων.

-Οι Μουσουλμάνοι, οι Βόσνιοι, οι Μαυροβούνιοι και

- οι «Μακεδόνες» που μας ενοχλούν συνεχώς, καθώς και εμάς, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων εκεί της Βοϊβοντίνας.

 »Με μια λέξη, αν σε 50, 60 ή 70 χρόνια ζήσαμε μαζί πέντε έθνη όπως δημιουργήθηκαν από τους Σέρβους, τότε, ας αναλογιστούμε  τι συνέβη στο μακρινό παρελθόν.

Κανείς δεν έχει ιδέα πόσα έθνη προέκυψαν από τους Σέρβους Αυτό δεν είναι μύθος, αυτό το ξέρουν όλοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχε ένας προϊστορικός λαός που αυτοαποκαλούνταν Σέρβοι, και από τον οποίο κατάγονταν οι Σλάβοι, συμπεριλαμβανομένων των Βούλγαρων...Τρώνε σαλάτα «Σοπ», αλλά δεν το ξέρουν ότι αυτή είναι σερβική.


Στην ίδια εκπομπή, ο Βουκασίνοβιτς
επεσήμανε ότι πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, η Σερβία είχε μια πολύ ξεκάθαρη πολιτιστική πολιτική για το πώς θα έπρεπε να είναι η Μακεδονία.

 «Είχαμε ένα σερβικό λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε σερβικά λύκεια σε όλη την επικράτεια της Μακεδονίας. Οδηγούσαμε μια καλά οργανωμένη πολιτιστική πολιτική που μας εμπόδιζαν οι Οθωμανοί και οι Βούλγαροι, αλλά ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας ήταν οι Βρετανοί» είπε ο Βουκασίνοβιτς.

 

 Ο Σέρβος ερευνητής από το κέντρο BIRODI, Ζόραν Γκαβρίλοβιτς  χαρακτήρισε επικίνδυνες τις θέσεις του Μίλοραντ Βουκασίνοβιτς , σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα για αλλαγή των συνόρων της Σερβίας.


Στον ρόλο του ως γεωπολιτικού, αυτό είναι ένα κάλεσμα για αλλαγή των συνόρων της Σερβίας και ότι πρέπει να είναι μέχρι το Σκαντάρ, μέχρι την Αδριατική Θάλασσα υπό την αιγίδα της Ρωσίας.

 

Η δήλωση ότι οι Βούλγαροι είναι Σέρβοι είναι επίσης αρκετά προβληματική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βουλγαρικό εμπόδιο για τη Σερβία, αν μια μέρα αποφασίσει να παρέμβει στην ΕΕ. Και όλα αυτά είναι θέσεις ενός ατόμου που κατέχει υψηλή δημόσια θέση, μέλους του REM», τόνισε ο Γκαβρίλοβιτς σε τοπική δημοσίευση.

Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση της βουλγαρικής OffNews,  που αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, γράφει χαρακτηριστικά «Ανοησίες».

 

varna24.bg , rossaprimavera.ru, inosmi.ru, offnews.bg,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr