Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Τουρκία σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας σε πιθανή επιχείρηση


Τουρκικό αεροσκάφος F-16 στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας - Reuters

Δεκέμβριος 25, 2022. Ελλάδα.

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βόρεια Συρία σε μια πιθανή διασυνοριακή επιχείρηση κατά των Κούρδων των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας  - YPG στη Συρία, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει αρκετές εισβολές στη βόρεια Συρία κατά των YPG και απειλεί με νέα εισβολή εδώ και μήνες. Ενίσχυσε τις προετοιμασίες τον περασμένο μήνα μετά από μια φονική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία κατηγόρησε Κούρδους μαχητές.

Η μαχητική ομάδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και οι συμμαχικές με τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με επικεφαλής το YPG, αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται στον βομβαρδισμό της πολυσύχναστης λεωφόρου πεζών Ιστικλάλ.

Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των YPG τον Νοέμβριο και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σηματοδότησε μια πιθανή χερσαία επίθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το Σάββατο, ο Ακάρ είπε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα, η οποία υποστηρίζει τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σχετικά με την επιχείρηση.

aawsat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr