Forbes: Η Ουκρανία μετέτρεψε τα υπολείμματα των ΗΠΑ σε «τρομακτική δύναμη»


Δεκέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενισχύουν με ποικίλη στρατιωτική βοήθεια την Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αλλά αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας ήταν «καθ' οδόν προς το αμερικανικό διαλυτήριο» προτού μετατραπεί σε «τρομακτική δύναμη», όπως περιγράφεται από το Forbes.

 

Η πηγή ανέφερε ότι η βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία «στην πραγματικότητα οδήγησε στην καταστροφή του ρωσικού στρατού και για να δείξει ότι είναι απλώς μια χάρτινη τίγρη», σημειώνοντας ότι, σε αντίθεση με ό,τι μερικές φορές προωθείται, η βοήθεια των ΗΠΑ «δεν είναι αρκετή και δεν απειλεί την ισχυρή ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

Υποστηρίζει, μάλιστα,  ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στο Κίεβο «ποσότητες πρώην ρωσικού εξοπλισμού ή παλαιού εξοπλισμού, μεταξύ αυτών και  45 ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης T-72B και 20 ελικοπτέρων Mi-17».

  «Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που στάλθηκε στην Ουκρανία θα προοριζόταν είτε για σκραπ είτε για άλλους (ουδέτερους) συμμάχους», όπως σημειώνεται.

Το «Forbes» σημειώνει ότι οι απλοί παρατηρητές δεν θα αντιληφθούν τη διαφορά, αλλά οι ειδικοί θα ξέρουν, για παράδειγμα, ότι «το να δώσεις περίπου 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά», δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν να κατασκευάζουν αυτά τα οχήματα πριν από περίπου 25 χρόνια.

Τονίζεται ακόμη: «Η εισαγωγή σχεδόν 400 τακτικών οχημάτων μπορεί να εντυπωσιάσει το ευρύ κοινό, αλλά είναι όλα απλώς στρατιωτικά φορτηγά σχεδιασμένα να μεταφέρουν μεταξύ 2,5 και 5 τόνων».

Το δημοσίευμα καταλήγει:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμήθευσαν την Ουκρανία με ‘καλά πράγματα’, αντίθετα, προσέφεραν επίσης σύγχρονα και προηγμένα συστήματα, παρά του ότι είναι λίγα»…

 Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Ουκρανία ήξερε πώς να μετατρέψει όλη αυτή τη βοήθεια σε μια «τρομακτική δύναμη».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr