Τουρκία: «Από στιγμή σε στιγμή η επίθεση στη βόρεια Συρία!»


Δεκέμβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την χερσαία επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) σε συντονισμό με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στη βόρεια Συρία που είναι μόνο θέμα χρόνου.

 Ο δημοσιογράφος του aHaber, Ατα Γκιουντιούζ Κουρσούν, μετέφερε την τελευταία κατάσταση σχετικά με τη δραστηριότητα στα σύνορα.

Πότε λοιπόν ξεκινά η χερσαία επιχείρηση Από πόσα σημεία θα επιτεθούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο FSA;  

 

Πρώτα ήταν ο αεροπορικός βομβαρδισμός

 

Τη νύχτα που στις 19 Νοεμβρίου τον τις 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η  αεροπορική επιχείρηση Pençe Kılıç ..

  Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν 70 εναέρια στοιχεία, 50 πολεμικά αεροσκάφη, 20 ένοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και για πρώτη φορά επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Akinci.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν υπέδειξε 3 σημεία. Ταλ Ριφάατ, Μανμπίτζ και Άιν αλ Αράμπ (Κομπάνι), η περιοχή της Αραβικής Άνοιξης (Arap Pınarı).

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, υπήρξε δραστηριότητα στη συνοριακή γραμμή η οποία συνεχίζεται.

Από τότε, τα πολεμικά αεροσκάφη συνεχίζουν να χτυπούν στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK, οι οποίοι εντοπίζονται με UAV κυρίως από τις μονάδες πυροβολικού μας στα σύνορα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκατοντάδες τρομοκράτες του PKK έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής.


Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν


Και πάλι σε αυτές τις 3 περιοχές που αναφέραμε καταστράφηκαν με ακρίβεια το λεγόμενο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης, αποθήκες πυρομαχικών, σημεία ελέγχου και φρουράς σε διάφορα σημεία. Τις τελευταίες μέρες, αυτοί οι πυροβολισμοί έχουν μειωθεί κάπως. Όμως δεν σταμάτησε ποτέ. Οι στόχοι συνέχισαν να χτυπιούνται μέρα και νύχτα.

 

Οι αποστολές συνεχίζεται

 

Βλέπουμε αποστολές τεθωρακισμένων οχημάτων και ενισχύσεις στρατιωτών. Δεν υπάρχει πολύ έντονη αποστολή όπως σε προηγούμενες επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο λόγος για αυτό είναι ότι η Τουρκία είναι αρκετά δυνατή, δυνατή και έτοιμη στη συνοριακή γραμμή.

 

Οι επιχειρήσεις του στρατού

 

Μέχρι τώρα έγιναν τρεις επιχειρήσεις στις οποίες ‘απελευθερώθηκαν’ εδάφη. Αυτές ήταν Ασπίδα του Ευφράτη, την Πηγή Ειρήνης και την Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς.

Σε αυτά τα σημεία οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Συναντήσεις πραγματοποιούν και οι διοικητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετέχουν και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Να δούμε πότε θα ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι η τελική προετοιμασία έχει πλέον ολοκληρωθεί, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

 

aHaber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr