«Η Αμερική έκανε μια περιουσία από τη σύγκρουση στην Ουκρανία»


Δεκέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «κάνουν μια περιουσία» από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη σερβική b92.

Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα αυτής της σύγκρουσης, ειδικά όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας, είπε ο Ζάο.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν είναι περίεργο που τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθεί: γιατί η ειρήνη και η πρόοδός μας να εξαρτώνται από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών;».

Κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον ότι αγνόησε την επίδραση της εισαγωγής των αμερικανικών επιδοτήσεων (Inflation Reduction Act - IRA) σε άλλες χώρες, «συμπεριλαμβανομένων των αποκαλούμενων συμμάχων και εταίρων», που είναι «άλλο ένα παράδειγμα αμερικανικής ηγεμονίας», αναφέρει το Teletrader.

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η IRA θα βλάψει την παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών και επέμεινε να μην προμηθεύει τη Ρωσία με τα όπλα που χρειάζεται για να συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr