Σοκ από το δέσιμο σε πασσάλους «συνεργατών των Ρώσων στη Χερσώνα»


Νοέμβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Οι αναγνώστες της βρετανικής Daily Mail σοκαρίστηκαν από τις φωτογραφίες των Ρωσόφιλων κατοίκων της Χερσώνας δεμένων σε πασσάλους, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα.

Καταδίκασαν αυτή την πράξη, καθώς και την προσέγγιση της εφημερίδας στην κάλυψη του περιστατικού.

«Αυτό είναι λάθος από την άποψη της ηθικής, και εκπλήσσομαι που πολλοί εύχονται να πεθάνουν. Ντροπή σε όλους σας», καταδίκασε αναγνώστρια τη σκληρότητα των Ουκρανών.

Επίσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αμερικανός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka δήλωσε ότι «το Κίεβο φοβάται ότι η Δύση θα μάθει για τα εγκλήματα του στη Χερσώνα» αφού απαγόρευσε τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν την πόλη.

«Οι ουκρανικές αρχές απέσυραν την άδεια από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης να επισκεφθούν την Χερσώνα. <…> Ο λόγος ήταν ότι οι αρχές ήθελαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο τέτοιων εικόνων», έγραψε ο ακτιβιστής στο Twitter.

Οι αρχές του Κιέβου έχει ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις αρκετών δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του CNN και του Sky News, για επίσκεψη στην πόλη και εργασία χωρίς τη συγκατάθεση του στρατού. 

Ωστόσο, ο φωτογράφος του αμερικανικού πρακτορείου Associated Press κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία δύο κατοίκων της Χερσώνας, οι οποίοι ήταν δεμένοι σε στύλους «ως τιμωρία για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές».

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr