Προγραμματίζεται Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Συρίας και Αιγύπτου


Μάρτιος 31, 2023. Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι πραγματοποιούνται διευθετήσεις μεταξύ της αιγυπτιακής και της συριακής πλευράς για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής μεταξύ των προέδρων Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Μπασάρ αλ Άσαντ στο Κάιρο την ερχόμενη περίοδο, ώρες πριν από την αναμενόμενη επίσκεψη του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Φαϊζάλ αλ Μικντάντ στο Κάιρο αύριο Σάββατο.

Το κανάλι «Al-Arabiya Al-Hadath» επικαλούμενο αιγυπτιακή πηγή ανέφερε ότι μια αντιπροσωπεία από το Κάιρο θα ταξιδέψει στη Συρία μετά το «Eid Al-Fitr»[τέλος του Ραμαζανιού] για να οργανώσει μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι αιγυπτιακές εταιρείες θα συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας την επόμενη περίοδο.

Το πρωί της Παρασκευής, το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το αιγυπτιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Μέσης Ανατολής- Mena, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι θα έχει συνομιλίες αύριο (Σάββατο) στην έδρα του υπουργείου στο Κάιρο με τον αλ Μικντάντ, χωρίς να αναφέρει πρόσθετες λεπτομέρειες.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αύριο στο Κάιρο

 

 Χθες, συριακές ιστοσελίδες αποκάλυψαν την πρόθεση του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Φαϊζάλ αλ Μικντάντ να επισκεφθεί την Αίγυπτο αύριο, Σάββατο, για να συνομιλήσει με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο, σε μια επίσκεψη που είναι η πρώτη της δεκαετίας, ενώ είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Σούκρι στη Δαμασκό με στόχο την αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους.

Σύμφωνα με τις πηγές, το Κάιρο θα παρακολουθήσει τις «αιγυπτοσυριακές» συνομιλίες σε επίπεδο των δύο υπουργών Εξωτερικών, καθώς η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο. Τον περασμένο μήνα, ο Σούκρι επισκέφτηκε και τις δύο πληγείσες από το σεισμός χώρας, Συρία και της Τουρκία, όπου μετέφερε μήνυμα αλληλεγγύης από την Αίγυπτο προς τις δύο χώρες και τους δύο αδελφούς τους λαούς, μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr