«Ο Έλληνας υπουργός χρησιμοποίησε την ονομασία «Κωνσταντινούπολη» αντί για Ιστανμπούλ!» τούρκικο δημοσίευμα


Μάρτιος 5, 2023. Ελλάδα.

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έρχεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στη θρησκευτική τελετή που θα τελεστεί στο Ελληνικό Πατριαρχείο του Φαναρίου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 Ο Δένδιας έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, «Θα ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη». Ο Δένδιας, του οποίου η έκφραση «Κωνσταντινούπολη» αντί για «Ιστανμπούλ» προκάλεσε αντιδράσεις, έκανε άλλη μια ανάρτηση σε λίγη ώρα. Σε αυτή την ανάρτηση συμπεριλήφθηκε η φράση «Ιστανμπούλ».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραστεί στη θρησκευτική τελετή σήμερα στο Ελληνικό Πατριαρχείο του Φαναρίου

Θα γίνει μνημόσυνο για όσους έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και στον σεισμό στην Τουρκία και Συρία στις 6 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα έγραψε στα αγγλικά στο Twitter: «Αύριο θα ταξιδέψω στην Κωνσταντινούπολη. Θα παρακολουθήσω την Πατριαρχική Κυριακή της Ορθοδοξίας και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνω δεκτός από τους Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

Μετά από τις αντιδράσεις, έκανε νέα ανάρτηση λίγη ώρα αργότερα αλλά αυτή φορά έγραψε τη λέξη «Ιστανμπούλ», σημειώνει το δημοσίευμα.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr