Τα Ανοικτά Βαλκάνια με κοινό περίπτερο στην έκθεση Οίνων στη Βερόνα με Κοβάτσεφσκι, Βούτσιτς και Ράμα


Απρίλιος 1, 2023. Ελλάδα.

Βελιγράδι/Σκόπια.

Με το κοινό περίπτερο «Οινικό Όραμα των Ανοικτών Βαλκανίων» συμμετέχουν η Αλβανία, η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία, στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στον κόσμο «Vinitali» στη Βερόνα της Ιταλίας από τις 2 έως τις 5 Απριλίου, σημειώνει το Πρακτορείο Πληροφοριών ΜΜΕ.

Στην κοινό περίπτερο των Ανοικτών Βαλκανίων, θα παραβρεθούν οι επικεφαλής των τριών χωρών,  ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (PCS) Μάρκο Τσάντετς, το PCS θα διοργανώσει ένα ανοιχτό περίπτερο κρασιού στα Βαλκάνια στην έκθεση της Βερόνας, όπου περισσότερες από 200 ετικέτες με τα καλύτερα κρασιά από τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία θα παρουσιαστούν.


Χθες ο πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι ότι η επίσκεψη των ηγετών των τριών χωρών στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στον κόσμο, Vinitali, γίνεται με σκοπό την προώθηση των οικονομιών τους και την αύξηση της διεθνούς αξιολόγησης.

«Την Κυριακή, ο Πρόεδρος Βούτσιτς και ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα θα είναι μαζί στην Ιταλία στη μεγαλύτερη εκδήλωση κρασιού στον κόσμο Vinitali, όπου θα έχουμε ένα περίπτερο «Οινικό Όραμα των Ανοικτών Βαλκανίων», το οποίο θα παρουσιάζει τα καλύτερα οινοποιεία από τις τρεις χώρες μας και το οποίο θα σημαίνει αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών αυτού του σημαντικού προϊόντος τόσο για τη Βόρεια Μακεδονία όσο και για τη Σερβία, είπε ο Κοβάτσεφσκι, προσθέτοντας ότι στο τέλος του τρίτου τριμήνου και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου, η μεγάλη Έκθεση Οίνου θα διεξαχθεί ξανά στο Βελιγράδι. στην οποία θα συμμετάσχουν «μακεδονικά» οινοποιεία (Μακεντόνσκιτε Βινάριι).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr