Ο ιδρυτής της «Βάγκνερ» θέλει να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στο Σουδάν


Απρίλιος 21, 2023. Ελλάδα.

Ο ιδρυτής του ρωσικής μισθοφορικής Ομάδας «Βάγκνερ», Γιεβγκένι Πριγκόζιν, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στον πόλεμο στο Σουδάν, ως κάτοχος των σουδανικών μεταλλίων «Δημοκρατίας» και αυτό «Των Δύο Νείλων».

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο μαχόμενων πλευρών στο Σουδάν, δεδομένου του «σεβασμού που απολαμβάνει και από τις δύο πλευρές».

 Σε μήνυμα που απηύθυνε και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης στο Σουδάν, το οποίο μεταδόθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής της «Βάγκνερ» είπε:

«Είμαι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έχω συνδεθεί με το Σουδάν για μεγάλο χρονικό διάστημα και επικοινωνώ με όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη Δημοκρατία του Σουδάν. Είναι τιμή μου να κατέχω δύο σουδανικά μετάλλια, το Μετάλλιο της Δημοκρατίας του Σουδάν, το οποίο έλαβα το 2018, και το Μετάλλιο των Δύο Νείλων το 2020.

Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω το Σουδάν εάν χρειαστεί, να βοηθήσω στην επίλυση της υπάρχουσας σύγκρουσης για τη μελλοντική ευημερία του Σουδάν».

 Ο ιδρυτής της μισθοφορικής Ομάδας ‘Βάγκνερ’ εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την προθυμία του να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου Αμπντέλ Φατάχ αλ Μουρχάν και του διοικητή των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο (Hemedti) και άλλων συμμετεχόντων στη σύγκρουση.

 

Η Πριγκόζιν σχολιάζει τη θέση του για «εμπλοκή στο Σουδάν»

 

«Τα Ηνωμένα Έθνη και πολλοί άλλοι θέλουν το αίμα των Σουδανών και εγώ θέλω ειρήνη για τον σουδανικό λαό.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Σουδάν δεν είναι αυτό για το οποίο εκπαιδεύσαμε τους Σουδανούς να κατέχουν όπλα. Τους εκπαιδεύσαμε να υπερασπίζονται τα σύνορά τους από τους εχθρούς.

Θέλω επίσης να ζητήσω την ευκαιρία με δικά μου έξοδα να στείλω αεροπλάνα με φάρμακα και ό,τι είναι απαραίτητο για το Σουδάν στους ανθρώπους που υποφέρουν τώρα, καθώς και στους στρατιώτες που βρίσκονται τώρα και στις δύο πλευρές και μέχρι πρόσφατα ήταν κοινά μας αδέρφια», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το Sky News Arabia.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr