"Fake News" τα σχέδια της Αιγύπτου να προμηθεύσει τη Ρωσία με 40 χιλιάδες πυραύλους

 

«Ο Λευκός Οίκος σχολιάζει «διαρροές» σχετικά με τα σχέδια της Αιγύπτου να προμηθεύσει τη Ρωσία με 40.000 πυραύλους»,

Απρίλιος 11, 2023. Ελλάδα.

Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Αίγυπτος παρείχε φονικά όπλα στη Ρωσία, σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «η Αίγυπτος είναι ένας σημαντικός εταίρος για την ασφάλεια και θα παραμείνει έτσι στην περιοχή», σχολιάζοντας την αναφορά της Washington Post σχετικά με ένα έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσε το οποίο ανέφερε ότι ο αιγυπτιακός στρατός σχεδίαζε να παράγει 40.000 πυραύλους για τη Ρωσία.

Ο Κίρμπι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που διέρρευσαν ήταν ακριβή, αλλά ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Αίγυπτος διέθεσε φονικά όπλα στη Ρωσία».

Έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσε στην εφημερίδα «Washington Post» ανέφερε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι είχε εκδώσει οδηγίες «να διατηρηθεί το απόρρητο παραγωγής για να αποφευχθεί η πρόκληση προβλημάτων με τη Δύση».

Το «άκρως απόρρητο» έγγραφο  που είχε ημερομηνία Φεβρουαρίου ανέφερε «μυστικά σχέδια για την προμήθεια πυρομαχικών στη Ρωσία» που συζητήθηκαν μεταξύ του Σίσι και των ανώτερων αιγυπτιακών στρατιωτικών αξιωματούχων, σύμφωνα με την Washington Post.

Το CNN δεν είδε το έγγραφο που ανέφερε η «Washington Post» και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητά του.

Επιπρόσθετα, την Τρίτη το ειδησεογραφικό κανάλι Al-Qahira επικαλέστηκε έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται να λέει ότι η αναφορά της Washington Post είναι «Fake News των μέσων ενημέρωσης» και ότι η Αίγυπτος ακολουθεί μια «ισορροπημένη πολιτική» με όλα τα διεθνή μέρη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr