Τουρκία: Περίπλοκο το Δίκτυο Κατασκοπείας -συνελήφθησαν άλλοι 4 αξιωματικοί



Ιούλιος 8, 2012.

Ο Εισαγγελέας στη Σμύρνη χρησιμοποιώντας τις προσωπικές φωτογραφίες στρατιωτικών με γυναίκες,  εντόπισε  στο δίκτυο κατασκοπείας ακόμη τέσσερις αξιωματικούς εν ενεργεία, οι οποίοι  κατηγορούνται  για διακίνηση απόρρητων μυστικών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων είναι 48 εν ενεργεία αξιωματικοί,  ενώ για ανάκριση από την αρχή,  έχουν συλληφθεί 82.


Με το 6ο κύμα έρευνας οι αξιωματικοί που συνελήφθησαν έφθασαν τους 51, οι οποίοι υπηρετούσαν σε 12 επαρχιακές πόλεις. Μετά από ανάκριση  40 ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Σμύρνη.

Όλοι οι αξιωματικού ήταν εν ενεργεία διαφόρων βαθμών και από αυτούς 25 παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο, χθες, αλλά και οι 25 στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης κατόπιν ανακρίσεως από τον Εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά, οι 14 συλληφθέντες κατά το 5ο κύμα της έρευνας, παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο. Με την αλλαγή του κατηγορητηρίου και τις αντιρρήσεις των δικηγόρων το δικαστήριο αποφασίστηκε  να αφεθούν  οι ύποπτοι ελεύθεροι.

Μετά, όμως, από παρέμβαση  του αρμόδιου ειδικού δικαστή, ακυρώθηκε η απόφαση για τους 14,  και 4 από αυτούς στάλθηκαν πάλι ενώπιον του δικαστή, συνελήφθησαν και στάλθηκαν σε στρατιωτική φυλακή.

Από  τη Διεύθυνση Ασφαλείας Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου και του Οργανωμένου Εγκλήματος με το 6ο κύμα συλλήψεων, 15 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσταλούν  στο Δικαστή.

--
Cihan