Ρωσικά αποβατικά με πορεία προς τη Συρία



Δεκέμβριος 18, 2012.

Τη Δευτέρα απέπλευσαν από λιμάνι της Βαλτικής με πορεία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα η φρεγάτα «Ярослав Мудрый» και τα αποβατικά «Калининград» και «Александр Шабалин», το δεξαμενόπλοιο «Лена» και ένα ρυμουλκό σκάφος.


Ο στολίσκος αυτός έχει αποστολή να πορευθεί στις ακτές της Συρίας, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια πιθανή εκκένωση των Ρώσων πολιτών, αναφέρει το ρωσικό Ίντερφαξ.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική πηγή, η προετοιμασία για το σκοπό αυτό ήταν βιαστική και κρατήθηκε μυστική, σχετικές πληροφορίες, όμως, διοχετεύθηκαν στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες.

Η ίδια στρατιωτικό-διπλωματική πηγή αναφέρει ότι σε περίπτωση  μιας κρίσιμης κατάστασης στη Συρία θα απειληθούν οι ζωές των Ρώσων και δεν θα μπορέσουν  να εξέλθουν από τη χώρα ούτε από τη θάλασσα ούτε από τον αέρα.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό, οι απαγωγείς δύο Ρώσων και ενός Ιταλού εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Λατάκια της Συρίας, ζήτησαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr