Λαθραία όπλα από τα Σκόπια για τη Χαμάς



Δεκέμβριος 20. 2012.

Όπλα από τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο, μέσω της Κροατίας και της Ιταλίας, φθάνουν λαθραία στη Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές των τοπικών υπηρεσιών πληροφοριών (Μοσάντ),  μετά την κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων (Containers)  με όπλα που επρόκειτο να φορτωθούν σε ένα αιγυπτιακό πλοίο.

Ο έλεγχος έδειξε ότι επρόκειτο για ηλεκτρονικά εξαρτήματα ρουκετών και βαρέων όπλων – εκτοξευτές ρουκετών, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, πολυβόλα και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Τα όπλα ανακαλύφθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στο λιμάνι της Νάπολης μετά την κλήση που έλαβε η ιταλική αστυνομία από τις ισραηλινές αρχές ‘περί υπόπτου φορτίου’.

Ωστόσο το Σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η χώρα είναι ενεργός συμμετέχων στη δράση κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας και έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το θέμα αυτό.

«Αν μια ξένη υπηρεσία μας ζητήσει βοήθεια η εμπλοκή, το κάνουμε. Σχετικά με τις ισραηλινές αρχές, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε άριστη συνεργασία», ανακοίνωσε το υπουργείο.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr