Το «Πλωτό τεθωρακισμένο» του τουρκικού στρατού



Ιανουάριος 12, 2013.

Οι Τούρκοι μηχανικοί μετά από 4 χρόνια εργασιών στην εταιρεία  Ar-Ge, ανέπτυξαν το πρώτο στον κόσμο τεθωρακισμένο το οποίο είναι ικανό να πλεύσει στο νερό.


Το αμφίβιο τεθωρακισμένο είναι σχεδιασμένο από την FNSS Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (FNSS Savunma Sistemleri AŞ) και αναπτύχθηκε από την AZMİM (Amfibi Zırhlı İstihkam İş Makinesi)-  που είναι εξειδικευμένη σε αμφίβια μηχανήματα. Ονομάζεται  'Yüzer Dozer' -  πλωτό τεθωρακισμένο, - μπουλντόζα -και είναι για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα οχήματα αυτά είναι  ικανά να διασχίσουν παράκτιες  επικλινείς περιοχές, να βυθιστούν σε ποτάμια και να τα διασχίσουν.

Το «Πλωτό τεθωρακισμένο» περιέχει κάμερες ημέρας και νύχτας με πολλαπλές οθόνες καθώς και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα σε έναν κλιματισμένο χώρο.
Η ταχύτητά του είναι 45 χιλιόμετρα ανά ώρα και μπορεί να ακολουθεί άλλα στρατιωτικά οχήματα χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταφορά του.

Έχει δοκιμαστεί σε νάρκες,  σε διατρητικές σφαίρες και αποδείχθηκε ανθεκτικό. Μέχρι το τέλος του 2013 θα παραχθούν 12 τεμάχια και όταν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι θα δοθεί για μαζική παραγωγή, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr