Σκόπια: Υποστήριξη από την Ομάδα Visegrad για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ


www.echedoros-a.gr

Φεβρουάριος 21, 2013.

Τα κράτη μέλη της Ομάδας Βίσεγκραντ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ευρωπαϊκές και ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της FYROM.


Αυτό δήλωσαν οι πρέσβεις της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, στη συνάντηση με τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ, ο οποίος φιλοξένησε σήμερα με παραδοσιακό γεύμα τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών μελών της Ομάδας αυτής που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα.

Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξαίρετες σχέσεις και το συνεχή πολιτικό διάλογο μεταξύ των Σκοπίων και των χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ με βάση τους μεγάλους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης.

Κατά τη συνάντηση οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι αμοιβαία συνεργασία συνεχώς βαθαίνει, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό για πιο εντατική συνεργασία σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδίως στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού, των τεχνολογιών των πληροφοριών και τη γεωργία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr